Кокинакис проговори за скандала и нападна Кириос



17-08-2015 18:10 | Станко Димов

Танаси Кокинакис неволно бе забъркан в може би най-грандиозния скандал в света на тениса за последните месеци. Както е известно, миналата седмица на „Мастърс 1000” турнира в Монреал, друг австралиец – Ник Кириос изуми света заявявайки на Стан Вавринка по време на двубой между двамата, че Кокинакис е преспал с гаджето му. Последваха множество критики, извинения, глоби (за Кириос), а дни по-късно Кокинакис разказа своята версия.

„Говорихме с Кириос. Много ясно му казах, че не трябваше да прави подобно нещо. Ако имаш проблеми с някой трябва да си ги решиш в личен разговор. Начинът, по който Кириос реагира (в мача с Вавринка) определено не беше правилният”, коментира Кокинакис.

Той също така сподели, че след скандала е имал няколко безсънни нощи. „Просто си бях пуснал компютъра и гледах двубоя (Кириос - Вавринка), след което телефонът ми се побърка от обаждания. Гледах двубоя, но в този момент не разбрах какво се случва. Един журналист от „Фокс Спортс” ми написа в Twitter какво точно е казал Кириос. В този момент бях просто бесен. Очевидно е, че Кириос не трябваше да реагира по този начин. Но той го направи и в крайна сметка не ни остава друго, освен да продължим напред”.

Кокинакис също така каза, че е получил подкрепа от голяма част от колегите си. „Повечето от момчетата се държат добре с мен, почти всички. Не мисля, че съм направил нещо грешно. Това ми казаха и повечето колеги”.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини