Козметични промени в ранглистата



12-07-2010 09:11 | Станко Димов

Продължава сериозният прогрес на Тихомир Грозданов в световната ранглиста на ATP. Тото остава трета ракета на България, но от днес е на 601-о място в света, като се доближи само на точка от Димитър Кутровски.

 

Естествено първа ракета на България си остава Григор Димитров, който загуби 3 позиции в ранглистата и от днес е 305-и в света.

 

Очаквано на върха на ранглистата промени няма. Рафаел Надал спокойно може да се наслаждава на слънчевите плажове в Майорка, след като има комфортна преднина от близо 4000 точки пред Новак Джокович (Сърбия).

 

Трети остава рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем - Роджър Федерер.

 

При жените Винъс Уилямс се завърна в Топ 3. От днес американката е номер 3 в света за сметка на Каролин Возняцки, която се свлече с една позиция. Първите две места в ранглистата остават запазени за Серина Уилямс и Йелена Янкович. Като цяло други съществени промени в ранглистата при жените няма.

 

При българките сериозен прогрес бележи Елица Костова, която се предвижи с 33 позиции напред и вече е 328-а в света. Други промени при нашите момичета няма. Първа ракета на България си остава Цветана Пиронкова, която е 35-а в света.

 

РАНГЛИСТАТА ПРИ МЪЖЕТЕ ВИЖ ТУК!


РАНГЛИСТАТА ПРИ ЖЕНИТЕ ВИЖ ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини