Черен петък



18-09-2015 16:02 | Станко Димов

България изостава с 0:2 победи след първия ден от сблъсъците с Унгария, залогът от които е участие в Първа група на Купа „Дейвис”, неофициално световно отборно първенство по тенис. Последният ден от работната седмица се оказа черен за нашия тим, който отстъпи с по 0:3 сета и в двата двубоя на единично.

Пред около 100 зрители, сред които ексцентричният баскетболен спец Тити Папазов и легендарният гимнастик Йордан Йовчев, първата ни ракета Димитър Кутровски изненадващо отстъпи с 4:6, 0:6, 3:6 пред заемащия 611-та позиция в ранглистата Петер Над. Във втория сингъл голямата звезда на маджарите Мартон Фучович (№234) се справи с Димитър Кузманов с 6:3, 6:1, 6:1.

Фучович започна силно двубоя и след ранен пробив успя да поведе с 4:1.В течение на сета Мико имаше своите шансове да върне пробива. Той бе особено близо до това в седмия гейм, когато на няколко пъти стигаше до брейк-пойнт. Фучович обаче отказа да даде подаването си и в крайна сметка се измъкна, повеждайки с 5:2. До края на сета двамата си размениха по един гейм и в крайна сметка Фучович поведе с 6:3 след точно 34 минути игра.

Вторият сет започна с продължителен сервис-гейм на Кузманов. За жалост обаче пловдивчанинът не успя да одържи подаването си и подобно на първата част стартира с брейк пасив. В третия гейм българинът успя да вземе подаването си за 1:2, но последва серия от 4 последователни гейма за Фучович, с което унгарецът си подсигури преднина от 2:0 сета.

В третия сет Мико се пропука в четвъртия гейм, когато загуби подаването си за 1:3. Фучович с лекота затвърди за 4:1, след което до края не допусна никакво колебание.

Двете загуби днес означават, че България няма право на повече грешни стъпки, ако иска да спечели дуела и да се класира за Първа група. В събота по традиция ще се изиграе двубоя на двойки, за който предварително са заявени Тихомир Грозданов и Александър Лазов. В неделя ще се изиграят последните двубои на единично.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ НА ДИМИТЪР КУТРОВСКИ

ГАЛЕРИЯ И ОТ ДВУБОЯ НА ДИМИТЪР КУЗМАНОВ

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини