Вайда притесни конкуренцията: Джокович може много повече



20-10-2015 13:32 | Станко Димов

Треньорът на Новак Джокович – Мариaн Вайда, който придружаваше сърбина по време на азиатските турнири в Пекин и Шанхай сподели, че е възхитен от начина, по който неговият възпитаник се е представил. Както е известно, Джокович спечели и двата турнира, при това без да загуби сет.

„През последните две седмици Новак доминира по невероятен начин. Той игра много спокойно, а това е резултат от титлата от US Open. Той взе предимство от цялата ситуация, но в същото време запази изключителна концентрация”, коментира Вайда.

„Непобедим ли е Новак? След двубоя им в петък, Бърнард Томич дойде при мен и ме попита следното: „Как мога да го победя? Кажи ми! Дори не знам как да играя срещу него, той е прекалено силен”.

Мисля, че само неговите опоненти на корта осъзнават как Джокович изпълва пространството. Той може да върне всичко. Те осъзнават, че за да се справят с него, трябва да предприемат действия, които не могат да осъществят. Те не могат да влязат в ритъм срещу него. Видяхме отличен пример за това в полуфиналите срещу Анди Мъри, който беше най-добрият мач на Новак (победи с 6:1, 6:3)”.

Дори и при тази доминация на Ноле обаче, Вайда не е спокоен. „Когато двигателят работи, а резервоарът е пълен, това е добре за треньора. Но аз трябва да остана изцяло концентриран, за да мога да го подготвя по най-добрия начин”.

Дали Новак може да играе по-добре? Отговорът на Вайда е стряскащ: „Към момента, той играе най-добрия си тенис. Но той все още може да се развива, при това във всеки аспект. Той иска да продължи да се развива. Всеки ден работим върху детайлите. Много е важно да бъдеш креативен, дори когато си постигнал подобно ниво. Новак е изключително взискателен към себе си. Много пъти сте го виждали как гневно реагира, когато върне сервис със 215 км/ч със сантиметър или два в аут. Това е невероятно, нали?”, каза още Вайда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини