Федерер се раздели с Едберг



09-12-2015 08:44 | Любомир Тодоров

Роджър Федерер се раздели със своя треньор Стефан Едберг след двугодишно сътрудничество, съобщи швейцарската легенда на своя официален сайт.

"За мен беше сбъдната мечта да работя с моя идол от детството. Той ми даде много и винаги ще го смятам за част от моя екип", написа 34-годишният рекордьор по спечелени титли от Големия шлем.

Вместо шведската легенда Роджър ще работи с хърватина Иван Любичич, който миналата седмица прекрати отношенията си с Милош Раонич. Северин Люти ще продължи да бъде част от екипа на 34-годишния баша на четири деца.

Този сезон тандемът Федерер и Едберг спечели шест титли. Швейцарецът игра финали на Уимбълдън и Откритото първенство на Съединените щати, в които загуби от Новак Джокович.

Скандинавецът помогна на своя клиент да играе по-агресивно и да излиза по-често на мрежата. От година Стефан обяснява, че няма достатъчно време да пътува с Роджър по турнири, което може би е и причината за раздялата.

Любичич е на 36 години, има десет титли в кариерата си и е стигал до №3 в световната ранглиста. В края на миналата година той даде интервю за Tennis24.bg. Гологлавият хърватин беше в София за празника на Хед.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини