Едберг разкри причините за раздялата с Федерер



09-12-2015 13:32 | Станко Димов

Стефан Едберг използва трибуната, дадена му от официалния сайт на АТР, за да изкаже благодарност към Роджър Федерер за съвместната работа. Както е известно, двамата работиха заедно в продължение на две години, но от новия сезон Едберг повече няма да бъде част от екипа на ФедЕкпрес.

„Роджър и аз имахме две невероятни години заедно. Когато той се допита до мен в края на 2013-та аз се ангажирах да работя с него само една година. Още от началото стана кристално ясно, че това ще бъде едно специално партньорство. Федерер е най-великият посланик на тенис в историята. За мен беше вълнуващо да се върна обратно в тура и да видя колко много се е развил тенисът”, коментира
Едберг.

„Качеството на тениса сега е такова, каквото този спорт никога не беше виждало преди. След невероятната 2014-та аз реших да остана в екипа на Федерер за още една година. Това се случи с ясната представа, че вероятно сезон 2015 ще бъде последният ми към този ангажимент.

Вярвам, че Роджър все още има какво да даде на спорта. Вярвам, че той може да печели големите турнири. Аз и Роджър ще останем близки приятели. Винаги ще се чувствам като част от неговия екип. Надявам се, че ще го гледам на живо на няколко турнира през новия сезон”.

Роджър Федерер ще започне новия сезон в Бризбън, където има да защитава титла. Миналата година именно в тази надпревара швейцарецът постигна своята победа №1000 в тура.

На мястото на Едберг към екипа на Федерер за новия сезон ще се присъедини Иван Любичич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини