Сесил: БФТ не прави абсолютно нищо за младите таланти28-07-2010 22:17 | Николай Драгиев

Сесил Каратанчева подкрепи баща си в критиките му към родната тенис федерация. Според нея от тази структура по никакъв начин не подкрепят родните таланти, които са принудени да се готвят с чужбина. Тя изнесе и любопитния факт, че от БФТ са били изхарчили 30 хиляди лева от бюджета си за офис консумативи, вместо да ги насочат към младите таланти.

 

"Според мен те искат да печелят от тези кортове," коментира Сесил в "Здравей, България" желанието на федерацията да придобие кортовете "Академика" за национална база.

 

"Когато тези хора дойдоха на власт преди години и искаха гласа ми, те обещаха един куп неща, които не са изпълнени към момента. Те казаха, че ще направят национална спортна база, която да се ползва от тенисистите. Обещаха да има 4 големи турнира през годината, а също така ще има школа за таланти. 

 

"Какво е положението в момента? В България има само един голям женски турнир, национална база въобще не е започната. Федерацията разполага с 1,5 милиона бюджет, който никой не знае как се изразходва. Даже от мои източници чух, че са отчели в края на годината офис консумативи за 30 хиляди лева.

 

"За какви таланти говорят от федерацията? Те нито се готвят в България, нито получават средства за пътувания и други разходи. Бащата на Григор Димитров ми сподели, че си е продал апартамента, за да може да финансира момчето," обоснова се Каратанчева.

 

 
Коментари
Турнир: European Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Антверп, Белгия
Настилка: Зала
Награден фонд: €584,125

Official Website | Livescore
Турнир: Kremlin Cup
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Москва, Русия
Настилка: Зала
Награден фонд: $779,515

Official Website | Livescore
Други новини