Давид отново е в играта



09-08-2010 01:45 | Николай Драгиев

Давид Налбандян спечели своята 11-а титла в кариерата. Триумфът на аржентинеца във Вашингтон на практика може да се счита за официалното завръщане на Налбандян в сферата на играчите, които могат да се борят за големите титли. Във финалния мач гаучото се наложи с 6:2, 7:6(4) над Маркос Багдатис.

 

За цялата седмица във Вашингтон Налбандян показа леко колебания единствено срещу друг навлизащ във форма играч - Жил Симон. С движението си по корта и цялостното поведение Налбандян демонстрира, че отново е сред най-добрите и е въпрос на време да го трансформира в реални резултати.

 

В битката с Багдатис Налбандян не влезе в най-добър стил, но това въобще не му попречи. Той вкара само 42% първи сервис, но въпреки това отнесе кипъреца с 6:2.

 

Втората част бе впечатляваща. Двамата или правеха изключителни разигравания, или допускаха фрапантни грешки. Двамата си размениха пробиви и в крайна сметка стигнаха до тайбрек. Малко преди това Багдатис имаше сетпойнт, но аржентинецът се справи с тежката ситуация. В него Налбандян нямаше проблеми.

 

Така само 3 седмици преди US Open Налбандян прибра 281 хиляди долара и от понеделник ще скочи от 117-о място до топ 45. За Багдатис пък остава утехата, че ще бъде 21-и в света.

 

Също така Налбандян на практика наследи трофея във Вашингтон, който в последните 2 години също бе в аржентински ръце. В тези на Хуан Мартин дел Потро. Давид не бе играл на турнир от АТР от април, тъй като продължаваше да има проблеми с контузия, която го остави извън игра за 9 месеца.

 

През тази седмица ще може да наблюдаваме двамата гладиатори и на "Роджърс къп" в Торонто, където ги чакат още по-сериозни мачове.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини