Бондаренко грабна втора титла в кариерата си



16-01-2010 12:46 | Станко Димов

 

Украинката Алона Бондаренко спечели втора титла в кариерата си, след като се наложи с 6-2, 6-4 над Шахар Пеер на финала на турнира в Хобърт. 25-годишната тенисистка спечели отличието след само 73 минути игра, въпреки че допусна два пробива на подаването си в началния сет. Първата титла в кариерата си симпатичната украинка спечели през 2006 година в Люксембург. 

 

"Много съм щастлива, че спечелих втората си титла. Надявам се до края на годината да триумфирам и на други турнири", сподели Бондаренко, която е 31-а в света. 

 

"В навечерието на Australian Open се чувствам отлично. Надявам се другата седмица да покажа добра форма и да стигна възможно по-далеч в турнира", каза още Бондаренко. 

 

На противоположния полюс бе настроението на Пеер. "Разочарована съм, защото през целия мач не успях да напипам точния ритъм на игра. Като цяло съм доволна от представянето ми на турнира. В началото си пожелах да играя финал и това се сбъдна. От днес започвам да мисля само за Australian Open", сподели Пеер. 

 

В първия кръг на турнира в Мелбърн Пеер ще се изправи срещу чехкинята Луси Храдецка. Най-доброто постижение на Пеер на Australian Open е четвъртфинал през 2007 година. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини