Пиронкова ще гони нов връх на US Open днес



01-09-2010 05:18 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова излиза днес за своя втори мач от US Open. Двубоят на българката е втори на корт №8, който не предлага телевизионно излъчване.

 

Нейна опонентка ще бъде 185-ата в света Манди Минела от Люксембург, която тръгна от квалификациите. Двубоят между двете започва непосредствено след мача между Дъстин Браун и Рубен Рамирес Идалго, които стартират в 18,00 часа българско време. 

 

Представителката на Херцогството не може да се похвали с особени резултати и това е нейно първо участие на турнир в Шлема. Тя премина успешно и през квалификациите.

 

Интересното е, че Минела е побеждавала два пъти втората ни ракета Диа Евтимова и един път Елица Костова, но пък е губила от Сесил Каратанчева.

 

При победа за Пиронкова, българката ще подобри най-доброто си постижение в Ню Йорк. Досега тя никога не е минавала отвъд втори кръг.

 

Победителката в срещата ще грабне 160 точки за ранглистата, както и ще получи удоволствието на да играе с Винъс Уилямс на някой от основните 2 корта в трети кръг.

 

Американката надали ще има проблем срещу канадката Ребека Марино.

 

Според букмейкърите Цветана Пиронкова логично е абсолютен фаворит. Ставки за нейн успех се приемат при коефицент около 1.22.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини