Кириленко и Шарапова откриват Australian Open



Кириленко и Шарапова откриват Australian Open
Свързани турнири
Свързани играчи
16-01-2010 17:14 | Станко Димов

Шампионката от 2008 година Мария Шарапова (Русия) и нейната сънародничка и приятелка Мария Кириленко ще излязат първи на централния корт на Australian Open - "Род Лейвър Арина", стана ясно, след като бе обявена програмата за първия ден на турнира от "Големия шлем" в Мелбърн. Двубоят на двете красавици започва в 02:00 часа българско време в нощта на 17 срещу 18 ноември. Бившата номер 1 в света Шарапова е поставена под номер 14 в схемата на турнира.

Във втория мач за деня на "Род Лейвър Арина" бившата номер 1 в света, двукратна шампионка на US Open и финалистка на Australian Open 2004 Ким Клайстерс ще мери сили с квалификантката от Канада Валери Тетро. Поставената под номер 15 белгийка може да се изправи във втория кръг срещу състезаващата се за Казахстан Сесил Каратанчева.

След Шарапова и Клайстерс на централния корт в "Мелбърн Парк" ще се появи и един от фаворитите за титлата при мъжете - поставеният под номер 5 в схемата Анди Мъри. 22-годишният шотландец ще играе с квалификанта от ЮАР Кевин Андерсън.

Във вечерната сесия на "Род Лейвър Арина" пък ще се появи миналогодишният шампион и бивш номер 1 в света Рафаел Надал. Поставеният под номер 2 испанец се изправя в 10:00 часа българско време срещу австралиеца Питър Лучак. В последния двубой на централния корт в първия ден на Australian Open ше се появи местната любимка Йелена Докич. Четвъртфиналистката в миналогодишното издание на турнира ще играе с поставената под номер 27 рускиня Алиса Клейбанова.

В първия ден на Australian Open ще започне участието си и бившата номер 1 в света Динара Сафина. Поставената под номер 2 в схемата рускиня, която миналата година достигна до финала, ще срещне словачката Магдалена Рибарикова, като мачът е първи за деня на "Hisense Arena".

След двубоя на Сафина на корта ще се появи бившият номер 1 в света Анди Родик. Поставеният под номер 7 американец има за съперник в първия кръг младия холандец Тиемо Де Бакер.

Третият мач за деня на "Hisense Arena" е между действащия шампион на "Ю Ес Оупън" и номер 4 в схемата Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) и американеца Майкъл Ръсел.

Първият ден на "Hisense Arena" ще приключи с мача на завърналата се съвсем наскоро в професионалния тенис белгийка Жустин Енен. Бившата номер 1 в света и шампионка в Мелбърн от 2004 година ще играе със сънародничката си Кирстен Флипкенс.

Още няколко интересни мача ще се изиграят при мъжете и жените в първия ден на "Australian Open. На "Show Court 3" са срещите Анна Чакветадзе (Русия) - Флавиа Пенета (Италия) и Марин Чилич (Хърватия) - Фабрис Санторо (Франция). Във втория мач на "Court 6" Сесил Каратанчева излиза срещу опитната Тамарин Танасугарн (Тайланд), а на същия корт са още мачовете Радек Степанек (Чехия) - Иво Карлович (Хървати) и Джеймс Блейк (САЩ) - Арно Клеман (Франция). Клеман е финалист в турнира през 2001 година.


СПОРТАЛ, Боян Чулков




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини