Сесил гази на старта, Германлиева пада



14-09-2010 14:16 | Станко Димов

Шестата поставена в основната схема на тенис турнира „Алианц къп” с награден фонд 100 000 долара, Сесил Каратанчева започна с победа участието си на централния корт на ТК „Левски” в София. Тя победи с 6:1, 6:2 Сара Фихман от Канада. Таня Германлиева пък отстъпи в първия кръг.

 

Kаратанчева започна с пробив на нула. След това повтори упражнението за 3:0 гейма. Акцията на състезаващата се за Казахстан тенисистка продължи и тя приключи сета в своя полза за 23 минути с резултат 6:1.

 

Във втората част двете спечелиха първите си сервис геймове. После обаче 135-ата в света Сесил стигна до две възможности за пробив, но Фихман успя да се защити.

 

При третия шанс обаче канадката се предаде. Веднага след това обаче Каратанчева допусна връщане на брейка за 3:2. Софиянката тутакси поведе с 40:0 след гръмотевичен смач. Успя да пробие отново, а след това от 15:40 съумя да затвърди за 5:2. Последва нов пробив и край на двубоя.

 

„Доволна съм от успеха. В началото ми се разтрепериха краката, защото все пак играя пред родна публика. Мисля си, че направих добър мач. Съперничката малко ме ядоса с късите си топки, идеше ми да прескоча мрежата и да се саморазправя с нея. Но в края й върнах две къси и всичко беше наред”, заяви в характерния си цветист стил Каратанчева. Следващата съперница на Сесил ще бъде определена в мача Матилде Йохансон (Франция) – Ема Фернандес-Бургес (Испания).

 

Участващата с „уайлд кард” Таня Германлиева отстъпи на осмата поставена германка Анна-Лена Гръонефелд с 3:6, 1:6.. Германлиева започна с няколко грешки, което доведе до пасив от 0:3 гейма. След това софиянката обаче навлезе в ритъм и изравни резултата при 3:3.

 

За съжаление Таня допусна нов пробив и резултатът стана 3:5. Последна нов брейк на германката и тя взе частта с 6:3. В началото на следващата българката отново бе пробита в първия гейм. Германлиева прекъсна серията си от пет поредни загубени гейма за 1:2. Последва нов пробив за 1:4 и скоро след това срещата приключи.

 

„Когато стигнах до 3:3 реших, че мога да преодолея Грьонефелд и продължих да играя агресивно. Допуснах повече грешки от нея и загубих сета. После, след първия пробив, на два пъти стигах до 40:15, но не съумявах да печеля геймовете. Не бях респектирана от съперничката. Сега ще се готвя за мача ми на двойки”, заяви Таня Германлиева.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини