Какво промени в играта си Матадора?



16-09-2010 04:34 | Николай Драгиев

Играта на Рафаел Надал винаги е била на впечатляващо ниво. Въпреки това той продължава да я развива. Какви обаче са последните подобрения в нея?

 

Сервис

Беше ахилесовата пета в играта му. "Леко промених стойката cи", обяснява Рафа. "Гледа вече да удря топката отляво, за да й придава повече плътност", анализира пък бившият тенисист Клиф Дрисдейл, който работи като тв коментатор. Надал увеличи средния брой асове, които прави по време на мач - 7,5 срещу 3,2 преди. "Често разнообразява сервиса си по отношение на сила, посока и скорост", добавя колегата на Рафа, швейцарецът Станислас Вавринка.

 

Бекхенд

Новият кордаж на ракетите "Баболат" допринасят още повече за лифтирането на топката. А напоследък Рафа изпълнява този удар и с една ръка. Това му позволява и да спести една крачка, когато подсича топката. Така той може да се движи по-добре по корта. А топспинът му от форхенд е убийствен.

 

Физика

Най-доброто оръжие на Рафа са краката, които го отвеждат във всяка една точка по корта. При това много бързо. По този начин неутрализира ритъма на съперника. Година след болезнената контузия на "Ролан Гарос", която му попречи да участва и на "Уимбълдън" 2009, е напълно отшумяла благодарение на лечение, използвано в баскетбола. Освен това Рафа вече умее да запазва енергията си и не се хаби излишно.

 

7sport.net




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини