Шарапова: Цвети е труден съперник



03-10-2010 15:07 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Мария Шарапова остана повече от доволна след победата над най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова в първия кръг Откритото първенство по тенис на Китай. Маша се наложи с 6-4, 7-6 и си заслужи мястото в следващата фаза на надпреварата.

 

"Загубата на старта в Токио миналата седмица ми даде възможност да се подготвя добре за турнира в Пекин. В същото време обаче това бе нож с две остриета, защото не успях да натрупам достатъчно игрова практика", коментира Шарапова.

 

"Първите кръгове винаги са трудни, а днес срещу мен имах сериозен съперник. Доволна съм, защото в крайна сметка успях да намеря правилния път и да победя. Това е най-важното", каза още руският секссимвол.

 

"Стабилността в играта ми липсва. Това е основният ми проблем. След операцията на моето рамо обаче, се наложи да променя начина, по който удрям топката. Това е много сложен процес," призна бившата номер 1.

 

Във II кръг Маша ще се изправи срещу сънародничката си Елена Веснина. До момента двете са се изправяли само веднъж - на Australian Open през 2008 година и Шарапова се наложи с 6-0, 6-3.

 

Турнирът в Пекин е от категорията Premier, която е еквивалент на "Мастърс 1000". Наградният фонд на надпреварата е 4.5 милиона долара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини