Федерер: Нивото ми е много, много добро17-10-2010 20:35 | Николай Драгиев

Със загубата си от Анди Мъри във финала на "Шанхай Мастърс" Роджър Федерер не успя да се изравни с Рафаел Надал по спечелени титли от "Мастърс 1000" серията.

Роджър има 17, а Рафа е рекордьор с 18. Също така швейцарецът има 63 титли до момента и е само на една от Пийт Сампрас. Федерер обаче ще може да го стигне още следващата седмица в Стокхолм, където ще се пусне на местния турнир.

"Смятам, че той игра страхотно. Не ми даде много шансове. Пропуснах доста възможности и това ми попречи на увереността, когато играя атакуващо.

"Все пак съм доволен от представянето си тази седмица. Победих страхотни играчи като Сьодерлинг, Иснър, Сепи и разбира се Джокович. Много, много щастлив съм от нивото си на игра.

"Тази вечер можеше да е по-добра за мен, но бях победен от най-добрия играч в турнира," призна джентълменски Федерер.

Бившият номер 1 обаче се оплака и от съдийско решение, което му попречи да спаси точка за пробив на неговото подаване във втория сет.

"Твърде често се случва това напоследък. Единственото, на което може да се надяваш, е това да не стане на финал срещу страхотен играч като Мъри и то на точка за пробив.

"Няма по-лошо нещо от това да си спасил точка за пробив и когато си измъкнал на практика и втората, да те накарат да преиграеш ситуацията.

"Понякога тези неща обръщат мача. Това се случва и ще продължи и за в бъдеще," допълни още Федерер.
Коментари
Други новини