Стилна победа за Пиронкова



20-01-2010 03:38 | Станко Димов

Цвети Пиронкова продължи добрата си традиция да минава поне един кръг на Australian Open. С много стилно представяне и убедителна игра, тя надви представителката на Казахстан Галина Воскобоева с 6:4, 6:4, която е 103-а в света. Българката бе много по-стабилна на корта, особено във втория сет и напълно заслужено се поздрави с успех. Освен всичко, Цвети защити и точките, които спечели през миналия сезон в Мелбърн и оттук само може да трупа позитиви в надпреварата.

 

В първия сет двете почнаха доста сковано и трудно вкарваха първи сервис, което доведе до разменени пробиви на старта. До 4:4 Цвети спаси още една точка за пробив и след това успя да спечели два нови гейма за 6:4. Българката бе доста по-стабилна при разиграванията, което се оказа ключово.

Втората част вървеше гейм за гейм като двете нямаха никакви проблеми при свой начален удар до 4:3 за Пиронкова. Българката пропусна на 4 пъти да пробие при този резултат. В крайна сметка при 5:4 за пловдивчанката, тя отново получи шанс да вземе подаването на Воскобоева, реализира го, а с това спечели и срещата.

 

Така първата ни ракета заработи 100 точки и 31500 австралийски долара, а във втория кръг ще срещне № 19 в основната схема Шахар Пеер (Израел), която трудно надви Луцие Храдецка (Чехия) с 6:7, 6:2, 6:1.

Това е пето участие на Пиронкова на кортовете в Мелбърн. В 3 от предишните й 4 кампании, тя неизменно стигаше до втори кръг. През миналата година тя бе победена в тази фаза от Марион Бартоли в два сета. През 2008 г. падна от Светлана Кузнецова, докато през 2007 г. бе победена в първи кръг от Акико Моригами. Разбира се най-паметният момент за Цвети е от 2006 г., когато надви в страхотен мач голямата Винъс Уилямс с 2:1 сета и 9:7 в третия сет.

 

Галина Воскобоева Казахстан     4 4
 
Цветана Пиронкова България   ПОБЕДИТЕЛ  6 6

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини