Надал: Да си номер 1 е най-важното, другите места нямат значение



Надал: Да си номер 1 е най-важното, другите места нямат значение
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
20-01-2010 12:02 | Станко Димов

Рафаел Надал постигна поредна убедителна на Australian Open. Испанецът показа отлична форма и сломи словака Лукаш Лачко с 6:2, 6:2, 6:2 и се класира за трети кръг.

"Сега важното за мен е да се класирам за четвърти кръг, другото няма значение. Да бъдеш номер 1 е непосилна задача. Невъзможно е да я постигнеш, ако не печелиш турнири, важни турнири. При това положение трябва да започна тъкмо това. Реалната ми цел е да бъда на ниво във всеки турнир. Ако това се случи, то аз имам шанс да победя всеки", обясни Рафа след успеха над Лачко.

Испанецът заяви, че е много доволен от всичко, което е направил и е щастлив да играе заради самата игра, дори и да не спечели повече турнир от Шлема. "Наистина се чувствам щастлив да играя този спорт. Все още това ми носи огромно удоволствие. Номер 2, 4 или 5 съм, не ме интересува особено. Да бъдеш номер 1 е наистина по особено, но останалите са без значение. На 23 години съм имам 15 титли от "Мастърс 1000" и шест турнири от Шлема. Какво повече мога да искам от живота?", попита риторично той в края на пресконференцията си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини