Звонарьова отново бие, Ким се завърна с класа



27-10-2010 21:33 | Станко Димов

Рускинята Вера Звонарьова записа втората си победа в заключителния шампионат на женската тенис асоциация в Доха. Този път жертва на симпатичната московчанка стана Виктория Азаренка. Двете изиграха страхотен мач, който след близо два часа битка бе спечелен от Вера със 7-6 (4), 6-4.

 

Финалистката от Уимбълдън и US Open имаше негативна статистика от двубоите с Вика през годината, като загуби предишните две срещи. Този път обаче синеоката блондинка показа завиден характер и преодоля изоставане в резултата (2-4 в първия сет и 1-3 във втория), за да се поздрави с крайния успех.

 

"Това може би бе най-дългият мач, който печеля в два сета. С Вика сме играли много срещи и съм на седмото небе, че сега успях да я победя", коментира след двубоя Звонарьова, която се превръща е една от основните претендентки за трофея.

 

Очаквано настроението при Азаренка бе на протовоположния полюс. "Нямах късмет, получих достатъчно шансове, от които не успях да се възползвам. Това обаче е част от играта. Изиграх силен мач и оставам в играта. Все още ми предстоят два мача в групата. ще направя всичко по силите си, за да продължа напред", сподели Азаренка.

 

След тях на корта излязоха и другите две състезателки от т.нар. "бяла група". Шампионката от US Open Ким Клайстерс не остави шанс на видимо неподготвената Йелена Янкович, побеждавайки я с 6-2, 6-3.

 

Така сръбкинята при всички положения е аут от надпреварата, след като вчера бе разгромена с 6-3, 6-0 и от Звонарьова. Двубоят пък бе първи за Ким след триумфа на "Флашинг Медоус" в края на лятото.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини