Майсторът на волетата и Сьодерлинг на полуфинал12-11-2010 18:22 | Николай Драгиев

Робин Сьодерлинг и Микаел Лодра ще единият финалист на "Мастърс 1000" в Париж. Шведът надви със 7:5, 6:4 Анди Родик. Опитният французин пък продължи изключителното си представяне разби със 7:5, 6:1 Николай Давиденко.

Сьодерлинг заби 18 аса срещу 15 за Родик, но пък финалистът от "Ролан Гарос" бе още по-доминиращ в разиграванията от основната линия.

Световният номер 5 проби в края на първия сет за 7:5, а във втория бе още по-убедителен и без проблеми се наложи с 6:4.

"Това бе наистина тежък двубой. Никак не е лесно да се справиш с Анди на тази настилка. Имах доста точки за пробив, но пък тъкмо при тях, той забиваше невероятни сервиси. След като пробих в края на първия сет, беше далеч по-лесно след това," сподели Сьодерлинг.

Демонстриращият страхотна форма пред родна публика в зала "Берси" Микаел Лодра продължи своята прекрасна серия. Той се наложи със 7:5, 6:1 над Николай Давиденко. При все това, че изоставаше с 2:4 в първия сет.

Лодра изведнъж повиши нивото си в средата на първия сет и буквално помете от корта бившия член на топ 10. Французинът отново изуми със своя сервис и ое по-прекрасни волета. Той бе подкрепян от трибуните от своята съпруга и малкия си син.

Така майсторът на волетата и Робин Сьодерлинг ще спорят за място във финала, който е в неделя. Непоставеният в схемата Лодра води с 2:0 победи срещу Сьодерлинг в двубоите между тях. За последно Микаел победи Робин със 7:6, 6:4 в Марсилия през този сезон.
Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини