Мъри: Знам как да победя Федерер22-11-2010 18:11 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри изрази увереност, че знае как да победи рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер. Двамата се изправят утре в двубой от втория кръг на заключителния за сезона турнир в Лондон. До момента двамата имат изиграни 13 мача, в които предимството е на страната на Мъри - 8:5 победи. Две от петте загуби за британеца обаче са на финали на турнири от Шлема.

 

"Последните няколко пъти когато играх срещу Федерер и Надал бях агресивен от първия до последния удар на корта. Това е начинът да се справиш с тях", коментира Мъри.

 

"Ако играеш срещу някой, който сервира със 140 мили в час е трудно да бъдеш агресивен и да атакуваш. Важното е да намериш правилния баланс в зависимост от съперника и двубоя. Мисля, че точно в този аспект през последните месеци показах сериозен прогрес. Имаше двубои, в които разчитах на сервис-воле. Мисля, че в края на сезона съм доста по-силен в атака, отколкото в началото на годината", коментира Мъри.

 

"Винаги е трудно когато се изправиш срещу Роджър Федерер. Срещу Сьодерлинг играх отлично, но това не означава нищо. Ако тренирам подходящо и дам всичко от себе си знам, че ще имам шанс да го победя", категоричен е Мъри.

 

Отрицателният баланс в двубоите срещу Мъри по никакъв начин не притеснява Роджр Федерер. "Двамата имахме сходна година - играхме силно в Австралия, след това в Торонто и Шанхай. Разликата е, че аз спечелих титла в Шлема, както и турнирите в Базел, Стокхолм и Синсинати. Не мисля, че ранглистата в момента има някакво значение. Сигурен съм, че ще направим страхотен мач", коментира Федерер.
Коментари
Други новини