Багдатис: Не мисля за мача с Хюит



21-01-2010 20:02 | Станко Димов

Маркос Багдатис бе на седмото небе след драматичната победа над Давид Ферер. Двамата изиграха един от най-зрелищните двубои от началото на Australian Open, а успехът в пет сета класира Багдатис в III кръг.

 

"Много съм доволен след тази победа. В началото пропилях куп шансове да пробия Ферер, след което загубих сета. Това се повтори и във втората част, когато отново получих шансове да пробия, но и този път неуспешно", сподели Багдатис.

 

"В началото на третия сет бях малко притеснен, но в същото време и готов на всичко, за да обърна развоя на мача. Играта ми потръгна и видях, че имам сили да се боря с Ферер. Започнах да играя по-уверено, по-агресивно. Много съм доволен, че показах моя тенис", коментира атрактивният състезател.

 

 "Нормално е да съм уморен, след като имам и изиграни 5 мача в Сидни. Най-важното е, че продължавам напред".

 

Следващият съперник на Багдатис ще е местният любимец Лейтън Хюит. Двамата се срещнаха на същата фаза и през 2008 година, когато направиха паметен мач. Те останаха на корта до 4:34 часа сутринта, което е най-късно завършилата среща в историята на турнири от Шлема.

 

"В момента не искам да говоря за мача срещу Лейтън. За мен е важно, че успях да спечеля днес. До следващия ми мач има достатъчно време", сподели Багдатис.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини