Типсаревич идва на турнира в София



23-12-2015 12:42 | Tennis24.bg

От Мъжката тенис асоциация обявиха списъка на участниците в турнира от категория АТР 250 Garanti Koza Sofia Open, който ще се проведе от 1 до 7 февруари 2016 г. в София. Достигалият до №8 в световната ранглиста сръбски тенисист Янко Типсаревич също се заяви за участие. Носителят на 4 титли на единично се завърна през април на корта след операция. В момента е №407 в световната ранглиста, но влезе в схемата за турнира в България като 39-и в класацията. Това е мястото, което 31-годишният Типсаревич e заемал преди контузията, т. нар. "защитена ранглиста".

Така в София ще видим носители на общо 30 трофея на единично от турнири на Мъжката тенис асоциация. Първите четирима за момента направиха силен сезон през 2015 г. Сънародникът на Типсаревич Виктор Троицки (№22 в класацията на АТР) спечели турнира в Сидни и игра финал в Щутгарт. Испанецът Роберто Баутиста Агут (№24) направи силен завършек, като игра два поредни финала в зала в Москва и Валенсия.

Сънародникът му Гийермо Гарсия-Лопес (№27) триумфира през февруари на турнира в Загреб, чийто наследник се явява Garanti Koza Sofia Open. След това 32-годишният тенисист от Албасете спечели още веднъж на Балканите като взе през април титлата в Букурещ на клей. Така той вече има 5 турнирни победи.

Андреас Сепи от Италия (№29) започна годината с гръмка победа над Роджър Федерер на Откритото първенство на Австралия, където отстъпи на осминафиналите в 5 сета на Ник Кириос. Той игра на финала в Загреб срещу Гарсия-Лопес, а после загуби в спора за титлата и в Хале от Федерер.

Германецът Филип Колшрайбер, който е №34 в ранглистата, спечели шестата си титла с успеха в Кицбюел и така завърши четвърта поредна година с трофей. Освен това игра и финал в Мюнхен.

В София пристига и италианецът Симоне Болели, който заедно с Фабио Фонини победи в турнира на двойки на Откритото първенство на Австралия през 2015 година.

Сред заявените личат имената и на атрактивните левичари Жил Мюлер (Люксембург), Иржи Весели (Чехия), Мартин Клижан (Словакия) и Адриан Манарино (Франция), както и на 19-годишния Хьон Чун (Южна Корея), сочен за изгряваща звезда на световния тенис.

Последният приет в основната схема в София е №93 в класацията Юки Брамби от Индия. Основната схема на Garanti Koza Sofia Open е за 28 играчи. От тях 19 влизат по право, трима получават "уайлд кард" от организаторите, две места се пазят за т. нар. Special Exempts и четирима идват от квалификациите.

Списък на приетите в основната схема на Garanti Koza Sofia Open:
22. Виктор Троицки (Сърбия)
25. Роберто Баутиста Агут (Испания)
27. Гийермо Гарсия-Лопес (Испания)
29. Андреас Сепи (Италия)
34. Филип Колшрайбер (Германия)
38. Жил Мюлер (Люксембург)
39. Янко Типсаревич (Сърбия)
41. Иржи Весели (Чехия)
43. Мартин Клижан (Словакия)
47. Адриан Манарино (Франция)
51. Хьон Чун (Южна Корея)
55. Лукаш Росол (Чехия)
58. Симоне Болели (Италия)
62. Серхий Стаховски (Украйна)
66. Робин Хаасе (Холандия)
82. Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина)
85. Ричардас Беранкис (Литва)
91. Евгени Донской (Русия)
93. Юки Бармби (Индия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини