Плишкова отстрани Иванович в Сидни



10-01-2016 10:30 | Любомир Тодоров

Неделя не се оказа добър ден за втората тенисистка с "уайлд кард" на турнира в Сидни (след Пиронкова) Ана Иванович. Сръбската тенисистка загуби на старта и ще отиде на Откритото първенство на Австралия без спечелен мач през 2016 година.

Петата поставена Каролина Плишкова отстрани бившата номер едно в света Иванович след 6:4, 6:2 за 79 минути игра. Мощната чехкиня наниза 14 аса в срещата и постигна четири пробива от осем шанса, като допусна само един - в първия сет. От своя страна Ана направи четири директни точки от сервис, но и шест двойни грешки.

Другата бивша номер едно от Сърбия Йелена Янкович записа успех и е вече на осминафиналите. Белградчанката победи Коко Вандевеге от Съединените щати с 6:3, 6:4 за 83 минути.

На старта отпадна №6 в схемата Тимеа Бачински. Швейцарката отстъпи на Анна Каролина Шмиедлова от Словакия в странен двучасов мач с 6:1, 1:6, 3:6. Двете тенисистки се изхитриха да си направят общо 11 пробива в мача (6 на сметката на 26-ата в света словачка), както и да "постигнат" 17 двойни грешки (10 за Шмиедлова).

Както е известно, тази сутрин шампионката от Сидни през 2014 година и полуфиналистка от миналия сезон Цветана Пиронкова стартира с победа в два сета срещу Леся Цуренко от Украйна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини