Пиронкова продължава срещу Бенчич



11-01-2016 10:49 | Любомир Тодоров

Стана известно името на втората съперничка на Цветана Пиронкова на тенис турнира в Сидни, който е от категория "Премиер".

Това е осмата поставена Белинда Бенчич от Швейцария, която се наложи трудно над 33-годишната хърватска квалификантка Миряна Лучич-Барони със 7:6(6), 1:6, 6:4 след повече от два часа игра.

Двубоят от осминафиналите ще бъде утре и е трети на корт №3 в Олимпийския парк, където програмата започва в 2 часа след полунощ българско време..

В първия сет 14-ата в световната ранглиста Бенчич изпусна два сетбола при 5:4, а в тайбрека самата тя трябваше да отрази точка за спечелване на частта от страна на съперничката (при 5:6), преди да успее да спечели частта.

Във втория швейцарката допусна 3 пробива и бе напълно надиграна от ветеранката. В решителната част Белинда отново допусна колебания и въпреки, че поведе с 4:1, трябваше да спасява две точки за връщане на втория пробив при 4:3, но се справи някакси и малко по-късно спечели срещата. Бенчич допусна осем пробива в мача.

Цвети е играла само веднъж срещу 18-годишната тенисистка от Флавил. Двете се срещнаха миналия сезон в първия кръг на Уимбълдън, където Бенчич се наложи след обрат с 3:6, 6:1, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини