Андреас Сепи започна с победа в 3 сета



12-01-2016 08:17 | Любомир Тодоров

Петият поставен Андреас Сепи започна успешно 11-ото си участие на турнира в Сидни, който е от категория "АТР 250".

Италианецът, когото ще видим и в София през февруари, се наложи над Денис Истомин от Узбекистан с 6:4, 4:6, 6:2. Сепи допусна ранен пробив, но успя да навакса и да вземе първия сет. Във втория постигна ранен брейк, но съперникът му го върна и после направи още един. 31-годишният тенисист от Болцано се мобилизира, започна с 4:0 гейма в решителния сет и лесно затвори мача.

На осминафиналите №29 в света Андреас Сепи се изправя срещу квалификанта Никола Маю, който спечели френското дерби с Адриан Манарино с 6:4, 7:5.

Шампионът от 2015 година Виктор Троицки научи първия си съперник. Сърбинът, който също е заявил участие на Garanti Koza Sofia Open, е трети в схемата и почиваше на старта. На осминафиналите Троицки ще играе с испанеца Томи Робредо, който победи притежателя на "уайлд кард" Джон Милман (Австралия) със 7:6(3), 6:3.

Още един представител на домакините - Джордан Томсън, записа успех при дебюта си в основната схема в Сидни, след като при 6:2, 4:0 словакът Мартин Клижан се отказа заради травма в рамото. Томсън се изправя в следващия кръг срещу водача в схемата Бърнард Томич, също от Австралия.

Друг участник в първия турнир от ATP World Tour в България - Жил Мюлер, поднесе изненада. Левичарят от Люксембург отстрани финалиста от Ченай Борна Чореч от Хърватия с 6:1, 6:4, след като изстреля 12 аса и направи общо три пробива.

В сряда започва и четвъртият поставен Григор Димитров, който ще играе срещу уругваеца Пабло Куевас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини