Баутиста Агут получил заплахи след загуба от Григор



19-01-2016 09:23 | Любомир Тодоров

Испанецът Роберто Баутиста Агут разкри, че е получавал смъртни заплахи след загубен от мач срещу Григор Димитров. Това съобщи Омниспорт, като се позова на вестник "АС".

Баутиста Агут, който ще бъде водач на турнира на АТР В София следващия месец, говори след победата си на Откритото първенство на Австралия над Мартин Клижан от Словакия, когото също ще видим на Garamti Koza Sofia Open с 6:2, 6:4, 4:6, 2:6, 6:2.

"Загубих мач срещу Димитров, след като водех с 6:3 точки в тайбрека (бел. ред. - през 2010 година на четвъртфинала на чалънджъра в Орлеан, когато Григор печели с 3:6, 6:2, 7:6(6). Някакъв тип ми писа в интернет, да се оглеждам добре, когато изляза от хотела. "Ще те причакам и ще те обеся на дърво", ме заплаши той във Фейсбук. Показах съобщението на полицията", разкри ибериецът.

"Аз искам да спечеля, защото това е хлябът на моите деца. Какво е решението срещу обидите в социалните мрежи? Много просто: забранете залозите! Истината е, че в тениса има много пари, които печелим, но трябва да се намери друг начин за осигуряването им. Никой не ми е предлагал да участвам в уреден мач, а и не бих направил такова нещо", допълни 21-ият в света Баутиста Агут.

Вчера агенция BuzzFeed News и BBC оповестиха свое разследване за уредени срещи в елитния тенис. В него се твърди, че шампион на сингъл от US Open и на двойки от Уимбълдън са участвали в нагласени мачове с цел печалба от залози. Общо 16 тенисисти, осем от които играят в момента в Австралия, са били част от изключително съмнителни двубои. Престъпни хазартни синдикати от Русия и Италия печелили огромни суми от уредените срещи, някои от които били на "Ролан Гарос" и Уимбълдън.

От АТР отрекоха да са игнорирали докладите, които са получавали и са настояли за пълна информация от Тенис Интегритет, който се занимава с нерагламентираните залози.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини