Федерер: Григор ще става все по-силен



22-01-2016 16:30 | Tennis24.bg

Роджър Федерер засипа със суперлативи представянето на Григор Димитров. Както е известно, швейцарецът надви първата ракета на България с 3:1 сета и се класира за осминафинал на Australian Open. За Федерер, който е 4-кратен шампион в Мелбърн, победата бе под №300 в турнирите от Големия шлем.

„Доволен съм от начина, по който реагирах след загубения втори сет. Целта ми беше бързо да взема контрол и се радвам, че успях да го направя. Условията за игра не бяха никак лесни. Нямаха нищо общо от двубоя ми с Долгополов в предишния кръг. Не беше никак лесно, но аз не съм и очаквал да бъде лесно, когато срещу мен е Григор. Беше труден кръг и се радвам, че го прескочих”, коментира Федерер.

Преди срещата се появи любопитно видео как Федерер и Григор Димитров гледат заедно двубоя на Мария Шарапова. Ето какво каза по този въпрос швейцарецът: „Нямах представа, че Григор е там. Но ние се познаваме добре, така че не е проблем. Често се случва да си говоря с някой от съперниците ми преди мач. Григор е сред хората, с които мога да разговарям”.

Федерер бе помолен да коментира колебливото представяне на Димитров през миналия сезон. „Мисля, че миналата година бе един добър урок за него. Смяната на ракетата не му помогна много, винаги е трудно да преминеш през такъв период. В средата на сезона той смени и треньора си. Мисля, че той просто загуби увереност в себе си. Проблемът е, че след като си класиран между 10 и 20 място, или по-назад, не знам на коя позиция е в момента Григор, получаваш по-тежък жребий. Още в първи или втори кръг се изправяш срещу топ играчите.

Според мен тази година той ще се справи по-добре. Началото на сезона и подготовката преди това бяха много важни за него. Получи доста информация за играта си в Бризбън, Сидни и сега тук. Той просто трябва да извади позитивите. Играе добре от основната линия, прави отлични удари. Като цяло се представя позитивно. Мисля, че с течение на годината ще виждаме все по-силен Григор”, коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини