Нишикори за Джокович: Готов съм да го победя отново



24-01-2016 12:29 | Tennis24.bg

Кей Нишикори, който се класира за четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия сподели, че е готов да се изправи срещу водача в схемата Новак Джокович.

„Готов съм да го победя отново”, каза японецът, който успя да надвие Джокович на полуфиналите на US Open през 2014-та. След този двубой двамата се срещнаха още 4 пъти, в които победата неизменно бе за сърбина.

„Този мач (полуфиналът в Ню Йорк) ми дава голяма увереност в силите. Но в Лондон (на финалите на АТР) той се опита да ме унищожи. Не беше лесен двубой. Условията за игра обаче тук са различни и аз се надявам, че ще успея да направя някои промени и да изглеждам по-добре срещу него”.

През миналия сезон 28-годишният Джокович спечели 3 титли от Големия шлем – Australian Open, Уимбълдън и US Open. Той игра и финал на „Ролан Гарос”, където отстъпи пред Стан Вавринка.
Джокович приключи сезона с 11 трофея, а освен това започна и новата година с титла, след като разгроми Рафаел Надал на финала в Доха – 6:1, 6:2.

Нишикори изрази опасенията си, че в момента Джокович сервира много добре и е трудно да бъде пробит. „Мисля, че най-голямото му предимство е, че той не греши. Джокович не ти дава лесни точки. Аз трябва да бъда този, който да диктува темпото на корта. Мисля, че освен това той сервира много добре. Винаги е трудно, когато играеш с него”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини