Федерер на 12-и полуфинал в Мелбърн



26-01-2016 08:33 | Любомир Тодоров

Четирикратният шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис Роджър Федерер за 12-и път в кариерата си ще играе полуфинал в Мелбърн.

Третия поставен се справи с №6 в схемата Томаш Бердих със 7:6(4), 6:2, 6:4 след 2 часа и 16 минути игра и го победи за пети пореден път.

В първата част след размени пробиви се стигна до тайбрек, в който 34-годишният швейцарец надделя. Във втория той беше на много високо ниво и го спечели сравнително лесно.

Чехът започна отлично третия сет с пробив за 2:0. Федерер реагира моментално с рибрейк. Развръзката беше в деветия гейм. В него бащата на четири деца поведе с 40:0 при сервис на Бердих, но се стигна до равенство, след като при третата възможност за брейк "ястребовото око" показа, че топката на чеха е закачила с милиметър линията. Рекордьорът по титли от Големия шлем стигна до четвърта възможност и я реализира. При 5:4 сервираше за победата. Маестрото дръпна с 40:0 и триумфира при втория си мачбол след мощен смач.

"Щастлив съм, че спечелих. Томаш винаги те кара да играеш по-добре. Бях вариативен, доволен съм от начина, по който играх. Различно е в дневните мачове, по различен начин наплиташ дори ракетите. Дали мой съперник на полуфинал ще бъде Нишикори или Джокович ще бъде трудно. Ще гледам мача, но може би не целия. Северин Люти и добър приятел и важна част от моя живот, дава ми най-добрите съвети", каза в интервюто на корта Федерер.

Той завърши с 48 печеливши удари, 9 от тях асове, при 26 непредизвикани грешки (3 двойни). Бердих направи по 27 уинъра и грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини