Федерер прелетя над Гофен



24-01-2016 15:29 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се класира с лекота за четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия. 4-кратният шампион се наложи с 6:2, 6:1, 6:4 над Давид Гофен след едва 88 престой на корта.

Федерер можеше да довърши съперника си и по-бързо, но при 4:1 в третия сет допусна лек спад в играта си и позволи на Гофен да върне един от пробивите, с което белгиецът просто удължи с няколко минутки оставането си в турнира.

„Много съм доволен. Беше ми трудно срещу Григор Димитров, тогава играхме на закрито, днес срещата беше на открито, а това си е предизвикателство. Първите два сета играх на много високо ниво, самият аз съм изненадан от това колко добре играх тази вечер”, коментира Федерер в интервюто на корта.

На четвъртфиналите Федерер ще се изправи срещу Томаш Бердих, който по-рано през деня записа 5-сетова победа над Роберто Баутиста Агут.

„Той е в тура повече от 10 години. Миналата година игра полуфинал тук и като цяло се представя силно в Мелбърн. С него сме имали тежки двубои, побеждавал ме е няколко пъти, включително и в турнир от Шлема. За мен това е ново предизвикателство”, каза Федерер.

Швейцарецът води с 15:6 победи в преките дуели с Бердих. С успеха си днес Федерер си гарантира участие на четвъртфинал в турнир от Шлема за 47-ми път в кариерата си. В Мелбърн това ще бъде 12-ти четвъртфинал за Маестрото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини