Азаренка: Няма място за емоции



27-01-2016 13:02 | Tennis24.bg

Всички надежди и очаквания, че Виктория Азаренка ще продължи серията си без загуба в Австралия, бяха потопени, след като в четвъртфиналите на тазгодишното издание на Australian Open тя отпадна с 3:6, 5:7 срещу Ангелик Кербер.


Много специалисти бяха на мнение, че белoрускинята ще спечели третата си титла в Мелбърн и имаха добри доводи за това. След като спечели първия си турнир тази година – в Бризбън, Азаренка продължи да доминира на корта и на Откритото първенство на Австралия и не загуби и сет в първите си мачове. Но нещо се случи и тя излезе напълно преобразена срещу Кербер.


Много разконцентрирана игра, абсолютна липса на прословутото й желание за победа и резултатът е загуба от номер 7 в света. Нещо немислимо, но все пак очаквано.


„Като че ли не се отдадох на мача в главата си. Не исках да се напъна, бях безразлична. Имах ситуации, в които можех да обърна мача в моя полза, но не направих нищо“, коментира Азаренка.

Надали е подценила Кербер, въпреки че балансът й срещу нея бе 6-0 до момента. Виктория призна, че я е гледала в Бризбън, а освен това е била впечатлена от нея на US Open, когато я победи със 7:5, 2:6, 6:4.


„Винаги съм знаела, че е труден съперник. Трябваше да бъда готова. Познавах я и от предишни наши срещи и знаех, че мач с мач не си приличат“, допълва Азаренка.


След като се срина в ранглистата заради множество контузии, преродената Азаренка изглеждаше като тенисистка, която ще направи всичко, за да се върне на върха. И може би ще го направи. Едва ли нещо ще спре апетита й за нова титла от Големия шлем.


„В крайна сметка мисля, че играх като цяло добре. Две седмици добър тенис – това е голямо усилия. Никой не може да ми го отрече. Може и да поплача, ако почувствам нужда, или да счупя нещо. Но сега нямам време за емоции. Трябва да продължа да работя упорито.“, казва 26 годишната белорускиня.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини