Време е за полуфинали



06-02-2016 11:01 | Tennis24.bg

В събота, 6 февруари, ще се състоят полуфиналните двубои от първото издание на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open. В 14 часа в зала "Арена Армеец София" е срещата между водача в схемата Роберто Баутиста Агут и №6 Жил Мюлер. Следва изцяло холандският полуфинал на двойки между третите поставени Уесли Коолхоф/Матве Миделкооп с Тимо де Бакер/Робин Хаасе. Не преди 18 часа е и срещата на №2 Виктор Троицки с №7 Мартин Клижан.

Испанецът Баутиста Агут води с 2-1 срещу левичаря от Люксембург Мюлер. Но Жил е спечелил последният им двубой, който беше във втория кръг на Откритото първенство на Австралия през 2015 година със 7:6(5), 1:6, 7:5, 6:1.

За 18-ия в световната ранглиста Роберто това е втори полуфинал за сезона след Оклънд, където спечели титлата. Вчера той записа 10-а победа през 2016 година при успеха над друг левичар - Адриан Манарино, с 6:4, 6:3. Ако отново успее Баутиста Агут ще се класира за осмия си финал в кариерата и ще гони четвърти трофей. В София ибериецът води в класацията за най-много спечелени точки при втори сервис с 80 процента и е втори по успешни сервис геймове с 10 от 10 спечелени.

И за 32-годишния Мюлер това е втори полуфинал за сезона след този в Сидни, където беше спрян от Григор Димитров. До момента Жил е лидер в турнира по брой постигнати асове - 49 и втори в класацията за спечелени точки на първи сервис с 86 процента. Поданикът на Великия херцог е без загубен сет в трите си двубоя в "Арена Армеец София".

В другия полуфинал статистиката е на страната на сърбина Виктор Троицки, който води с 4-1 победи срещу Мартин Клижан. Левичарят от Братислава е взел единствения си успех през 2013 година в Ийстборн на трева с 6:3, 6:2. За последно двамата играха миналата година на турнира в Монте Карло, когато белградчанинът се наложи в първия кръгсъс 7:6(5), 5:7, 6:2.

Троицки, който ще навърши 30 години на 10 февруари, ще се опита днес да запише десетата си победа за сезона. Той се бори за втори финал за 2016-а след този в Сидни, където спечели титлата, като отрази мачпойнт на Димитров. До момента Виктор има 8 финала и 3 трофея. Тази седмица е първи по процент спечелени точки на първи сервис с 89% и по спечелени сервис геймове с 20 от 20. Втори е след Мюлер по брой асове с 23, но е изиграл една среща по-малко, защото започна от осминафиналите.

Клижан записа първите си 3 победи за сезона в София. 26-годишният словак ще се опита да се класира на четвъртия си ATP World Tour финал и да се бори за четвърта титла. Мартин е втори в класацията за спечелени ретур геймове с 35 процента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини