Баутиста Агут спечели титлата в София (+ снимки)



07-02-2016 18:42 | Tennis24.bg

Роберто Баутиста Агут е първият шампион от АТР 250 турнира Garanti Koza Sofia Open. На финала на надпреварата водачът в схемата се наложи с 2:0 сета над Виктор Троицки, в отделните части 6:3, 6:4. Срещата в „Арена Армеец” се игра пред 8 500 зрители и продължи час и 20 минути, след които испанецът вдигна победоносно ръце.

Пробив в осмия гейм донесе преднина на Баутиста Агут от 5:3, след което испанецът затвори първата част. Вторият сет започна с три последователни брейка, а водачът в схемата бе първият, който успя да вземе подаването си за преднина 3:1. До края на срещата Баутиста Агут не трепна при свой начален удар и си заслужи триумфа.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

ГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА

За Баутиста Агут е общо четвърта титла и втора за сезона, след като през януари той триумфира и в Окланд. Така само той и Новак Джокович имат по два трофея от началото на годината. Испанецът си заслужи и 250 точки за ранглистата, както и чек за €82 450. Финалистът Троицки напуска надпреварата със 150 точки и €43 430. Баутиста Агут се радва и на най-добрия си старт на сезон – 12 победи и 2 загуби.

Трофеят на финалиста Троицки бе връчен от външния министър Даниел Митов, а голямата титла на победителя даде спортният министър Красен Кралев.

„Мисля, че Роберто игра много добре. Беше по-агресивен и поемаше повече риск. Аз самият не бях на 100%. Той започна много добре сезона и напълно заслужи титлата си. Аз бях малко уморен след вчерашния трисетов мач, а той игра и мач по-малко тук, което също има значение”, коментира Троицки след срещата.

„Щастлив съм не защото е едва февруари, а аз имам втора титла. Доволен съм от начина, по който се представих в София. Виктор винаги е труден съперник, играе добре в защита и срещу него трябва да се играе много сериозно”, каза от своя страна шампионът Баутиста Агут.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини