Арно Клемон се надява на ефекта "Франк Лебьоф"



04-12-2010 11:08 | Станко Димов

Ветеранът Арно Клемон се надява да подръжава на бившия френски национален защитник Франк Лебьоф, за да помогне на родината си да триумфира в купа "Дейвис". Както е известно днес ще се изиграе мачът на двойки, в който Клеман ще си партнира със специалиста в тази област Микаел Лодра.

 

Лебьоф, подобно на Клеман, почти не бе използван в националния отбор по футбол на Франция по време на триумфа на домашния Мондиал'1998. Във финалния мач обаче гологлавият бранител игра като титуляр и бе перфектен, с което помогна на родината си да вземе златен медал. На това се надява сега и Клеман.

 

"2010 бе ужасна година в кариерата ми, може би най-слабата. Сега обаче ще участвам във финалния мач за купа "Дейвис" и трябва да се представя на ниво. Много добре разбирам, че нямаше да бъда извикан, ако Жо-Вилфред Цонга и Жулиен Бенето не бяха контузени. Но какво да се прави, сега аз съм в отбора и трябва да защитя доверието на капитана Ги Форже.

 

"Моят случай е като на Франк Лебьоф. Той също не играеше, но се наложи да започне в най-важния мач - финала срещу Бразилия (3:0). Франк се справи отлично. Надявам се и аз го до последвам сега и да играя на неговото ниво", коментира 32-годишният Клеман.

 

Дуетът Клемон/Лодра се справя сравнително силно до момента. Двамата са играли общо 9 пъти на двойки за родината си, като има 7 победи. "Това е огромна отговорност, която не се случва всеки ден в живота. Може би ще играя за последен път за Франция, но какво значение има това? Важното е само едно - да се върнем у дома с титлата", категоричене  Клемон.

 

До момемта резултатът във финалния сблъсък е равен - 1:1 победи. Днешният мач на двойки се явява ключов за крайния изход на финала.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини