Григор е първият полуфиналист в Делрей Бийч



19-02-2016 21:00 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за полуфинал на АТР 250 турнира на твърди кортове на открито в Делрей Бийч, Флорида (САЩ). Четвъртият в схемата българин се наложи с 2:0 сета над Адриан Манарино, в отделните части 6:4, 7:5 след час и 20 минути игра. Съперникът на Григор на полуфиналите ще стане известен по-късно тази вечер от двубоя между Бенямин Бекер (Германия) и Раджийв Рам (САЩ). Полуфиналният мач на хасковлията е от 22 часа наше време в събота.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Димитров и Манарино започнаха срещата на много високо ниво и печелеха сервис-геймовете си с лекота. Това продължи до десетия гейм, когато французинът трябваше да сервира за оставане в сета. Той допусна изоставане 0:40, спаси първите две точки за пробив, но при третата Григор завърши с пасингшот от форхенд и взе сета – 6:4.

Срещата продължи да бъде равностойна и през втората част, като този път французинът успя да направи късен пробив за преднина 5:4, след което сервираше за изравняване на сетовете. Григор Димитров обаче успя да осъществи ри-брейк и да изравни за 5:5, след което до края на мача загуби едва две точки.

Двубоят днес бе първи между Димитров и Манарино. Благодарение на успеха българинът си гарантира 90 точки за ранглистата, както и чек за близо $25 000 от наградния фонд. При нова победа Григор ще си осигури 150 точки за класацията, както и $45 780. Припомняме, че от началото на сезона българинът вече игра един път на финал – в Сидни, където в спора за трофея отстъпи с 1:2 сета в драматичен двубой с Виктор Троицки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини