Пабло Куевас победи пети левичар за успеха в Рио



22-02-2016 09:27 | Любомир Тодоров

Уругваецът Пабло Куевас спечели първа титла от турнир категория "АТР 500" в Рио де Жанейро. На финала той се наложи над аржентинеца Гуидо Пея с 6:4, 6:7(5), 6:4 след повече от два часа игра.

Куевас стана първият в историята, който побеждава петима левичари по пътя към трофея. В Бразилия той се наложи последователно над Факундо Банис, Тиаго Монтейро, Федерико Делбонис и Рафаел Надал преди да надиграе и Пея.

Двубоят беше спрян заради порой при 3:3 в първия сет. Тенисистите трябваше да изчакат три часа и половина в съблекалнята, преди да бъде подновена срещата.

В третия сет на равностойния двубой всеки печелеше подаването си в първите девет гейма. В десетия роденият в Конкордия, Аржентина, Пабло стигна до мачпойнт и го реализира, след като топката от форхенда на съперника спря в мрежата.

Това беше четвърта титла в кариерата на 30-годишния Куевас. Той и Гуидо Пея изиграха първия финал между непоставени играчи в "АТР 500" от 2011 година, когато във Валенсия се срещнаха Марсел Гранойерс и Хуан Монако.

За успеха в Рио южноамериканецът заслужи 500 точки за световната ранглиста, с което прелетя 18 места до №27 в класацията, както и чек за 303 000 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини