Турция поведе с 2:0 след първия ден



04-03-2016 17:43 | Станко Димов

България изостава с 0:2 победи пред Турция след първия ден от двубоя за Купа „Дейвис”. След като Димитър Кузманов отстъпи драматично с 2:3 сета пред Джем Илкел, поражение записа и младокът Александър Лазаров.

Финалистът от Държавното първенство в зала загуби с 0:3 сета пред първата ракета на домакините Марсел Илхан (№139), в отделните части 4:6, 2:6, 3:6. Значително по-опитният Илхан контролираше двубоя от първата точка и се поздрави с успеха след малко повече от час и половина игра на твърдите кортове в Анкара.

В събота по традиция ще се изиграе срещата на двойки, като нашият капитан Тодор Енев предварително е заявил за игра Александър Лазов и Васко Младенов. Промени обаче могат да се правят до час преди началото на срещата, която ще започне в 14:00 часа.

За да спечели дуела с Турция, българският тим не само трябва да вземе двубоя на двойки в събота, но и да търси задължителни победи в последните два мача на единично в неделя.

Победителят от двубоя Турция – България ще се класира за II кръг на втора група от зона Европа / Африка, където ще играе с победителя от двубоя Босна и Херцеговина – Тунис. Загубилият ще играе плейоф за оставане в групата срещу падналия от въпросния мач.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини