Мъри: Шарапова трябва да си понесе наказанието



11-03-2016 12:54 | Tennis24.bg

Британската първа ракета Анди Мъри не показа особено съчувствие към проблемите на колежката си Мария Шарапова с допинга. Както е известно рускинята призна, че е уличена в употребата на забранения от началото на годината мелдониум. Бившата номер 1 в света се оправда, че разчита изцяло на екипа си за информацията за новите антидопингови правила и призна, че е „направила голяма грешка“ и се е предоверила на лекарите си.

Според Мъри, поведението на Маша е изцяло неразбираемо и той сам се осведомява за всички новости в списъците на WADA.

„Явно всеки е различен. Някои хора вярват на екипа си. Аз мисля, че е част от работата ни да знаем всичко, което се случва с телата ни и не можем да вярваме просто така на това, което ни казва лекарят или физиотерапетът ни“, коментира Анди. Той призна, че трябва да има повече допинг-проверки в тениса и самият той би приел да го проверяват по-често.

Втората ракета в света при мъжете добави, че е учуден, че колегите му използват вещества като мелдониум. „Такива неща се случват постоянно. Не бих азал, че съм шокиран. Но, когато четеш за тези лучаи, се замисляш. Не очаквах, че спортисти на толкова високо ниво, на върха в някой спорт, имат проблеми със сърцето“, коментира Мъри.

Скорошно изследване на Британския журнал за спортна медицина установи, че на последните Европейски игри около 500 спортисти в различни видове спорт са ползвали субстанцията, а допинг-пробите показват 66 позитивни резултата. „Това изследване показва колко широко разпространено е лекарството и колко неправомерно се използва от иначе здравите спортисти“, казват от списанието.

„Мисля, че предписването на лекарства, от които нямаш нужда, но просто са легални, е грешна практика. Ако взимаш предписани хапчета заради проблем е едно, друго е ако ги приемаш, за да повишиш резултатите си. В този случай заслужаваш наказание“, казва още Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини