Серина Уилямс: Новак ме разочарова



23-03-2016 14:53 | Станко Димов

Световната №1 Серина Уилямс явно е приела много тежко думите на Новак Джокович, който след финала на турнира в Индиън Уелс каза, че мъжете заслужават да печелят повече пари от жените.

Ноле аргументира решението си с факта, че двубоите от АТР са по-посещавани от тези от WTA и съответно носят повече приходи на организаторите. Серина обаче не е на това мнение.

„Разбирам, че Новак има мнение по въпроса. Но той ще може ли да кажа, на пример, на дъщеря си, че заслужава по-малко пари от брат си, само защото той е момче?”, сподели Уилямс.

В последствие Джокович се извини за думите си и каза, че е трябвало да отговаря на въпроса в изключително емоционален момент, когато не е можел да мисли трезво.

Припомняме, че цялата сага тръгна от скандално изказване на турнирния директор на Индиън Уелс Реймънд Мур, който каза, че тенисистките от WTA трябва да коленичат пред Рафаел Надал и Роджър Федерер, които според него „носят целия тенис”. В последствие Мур се извини и подаде оставка, която беше приета от собственика на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини