Рекордите, които Надал може да подобри на клей



08-04-2016 14:55 | Станко Димов

Сезонът на клей всяка година е най-важният момент от сезона на Рафаел Надал. Доброто му представяне на червени кортове, които винаги са били любимата му настилка, помага на Рафа да възвърне увереността си и да напомна мускули за останалите битки до края на годината. Този сезон Рафа има няколко много важни причини, поради които да бъде мотивиран да печели на клей.

Най-много титли на клей
Гийермо Виляс има 49 титли на клей. Рафа Надал има 47. През месец март 2015, в Буенос Айрес Надал изравни постижението на легендарния аржентинец....за пет минути. В официалното превю за финала, от АТР бяха обявили, че Виляс притежава 46 титли, а Надал 45. Но 5 минутки след като Надал победи Хуан Монако на финала, от АТР се поправиха. От асоциацията обявиха, че титлите на Виляс от Торонто (1974, 1976) и Вирджиния Бийч (1977) са на клей, а не на твърди кортове, с което Рафа отново остана на два трофея от Виляс.

Най-много титли в един турнир
Надал може да подобри свое собствено постижение на клей. Нито един тенисист не е печелил един турнир 9 пъти, колкото триумфа има Рафа на „Ролан Гарос”. Освен това испанецът има по 8 титли от Монте Карло и Барселона, така че при нов успех там ще изравни постижението си от „Ролан Гарос”. Федерер е печелил 8 пъти турнира в Хале, Виляс има 8 титли от Буенос Айрес.

Най-много титли на открито
В тази специална класация, Родджър Федерер е лидер с 66 трофея. Рафаел Надал има 65.

Програмата на Рафаел Надал за сезона на клей включва участие в Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим и Париж.

По информация на вестник „АС”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини