Анди Мъри за Tennis24.bg: Не искам да плаша никого



02-05-2016 09:16 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Миналогодишният шампион на Мутуа Мадрид Оупън Анди Мъри (победил с 6:3, 6:2 Рафа Надал за титлата) направи интензивна тренировка с Новак Джокович пред поне 1000 човека снощи на открития корт 13 в комплекса „Каха Махика”.

Сърбинът изглеждаше по-неуверен и работеше над ударите си, докато шотландецът атакуваше смело и печелеше разиграванията за кеф на феновете. Анди бе попитан от кореспондента на Tennis24.bg дали не иска да сплаши номер едно в света още от първия ден.

„Няколко дни потренирахме с Рафа Надал и Раонич на червено, да поиграеш срещу лидера в ранглистата е отлична подготовка. Никого не съм искал да плаша, просто срещу най-добрите е различен интензитет, влизаме повече в точките, виждаме слабите си места и така си помагаме”.

„За мен е по-сложно тук заради надморската височина, трябва да го преодолея. С Новак може да се срещнем чак на финал, ако и двамата играем добре, ще е тежко. – каза още Мъри, който също подкрепя Надал в борбата му да изчисти името си от допинг обвинения. – Рафа игра много добре в Монте Карло, гледах финала му с Монфис, срещу мен имаше 15-16 точки за пробив, което е добър показател за високото ниво на игра. Връща си формата, така и за вас е по-интересно”.

Междувременно 85-ият в ранглистата французин Пиер-Юг Ербер отнесе с 6:0, 6:3 състезаващия се за Испания 26-годишен българин Георги Паяков (467-и) в I кръг на квалификациите.

Снимка: Даниел Касас, специално за Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини