Победи за Бердих и Нишикори във Вечния град



10-05-2016 18:25 | Станко Димов

Поставеният под №8 Томаш Бердих спаси всички 8 точки за пробив, пред които беше изправен и победи с 6:6, 6:4 Алберт Рамос-Винояс, за да се класира за III кръг на „Мастърс 1000” турнира в Рим. Най-доброто постижение на Бердих във Вечния град датира от сезон 2013, когато чехът достигна до полуфинал (загуби от Рафаел Надал). Следващият съперник пред чеха ще бъде победителят от двубоя между Давид Гофен (Белгия, №12) – Джак Сок (САЩ).

Шестият в схемата Кей Нишикори загуби сет, но също продължава напред в Рим. Японецът се наложи с 5:7, 6:2, 6:3 над Виктор Троицки след близо два часа игра. Нишикори допусна пробив в 12-ия гейм и загуби първия сет, но след това успя на 4 пъти да се справи с подаването на сръбския си опонент.

За азиатеца това беше 27-а победа от началото на сезона. По-рано през годината той успя да спечели титлата в Мемфис, а освен това игра финали в Маями (загуби от Джокович) и Барселона (загуби от Надал).

В двубой от първи кръг, Никола Маю отстрани шампиона от Рио де Жанейро и Сао Пауло – Пабло Куевас, побеждавайки го със 7:6 (6), 2:6, 7:5 след 2 часа и 13 минути игра. В следващия кръг Маю ще срещне Томас Белучи.

В сблъсък на квалификанти, Стефан Робер надви със 7:6 (3), 7:6 (8) Аляз Бедене и си осигури дуел със световния №1 Новак Джокович. Шампионът от Мюнхен Филип Колшрайбер пък ще премери сили с Рафаел Надал, след като в първия си мач в Рим се справи с 2:0 сета с Иниго Сервантес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини