Свитолина взе сладък реванш от Иванович



28-05-2016 13:56 | Станко Димов

Елина Свитолина се класира за осминафинал на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”. Това стана факт, след като 18-ата в схемата се наложи с 6:4, 6:4 над бившата шампионка в турнира Ана Иванович. Така за втора поредна година украинката достига до втората седмица в Париж.

Двубоят днес беше изпъстрен с пробиви, като във втория сет Свитолина пропиля аванс от 4:1 гейма, позволявайки на Иванович да стигне до равенство 4:4. В крайна сметка последните два гейма бяха спечелени от Свитолина, с което тя си гарантира успеха.

„Опитах да бъда концентрирана и следвах тактическия си план, това беше ключът. В началото беше трудно, но оставих здраво стъпила на земята и се справих добре. Иванович е невероятен тенисист, тя има много опит на високо ниво”, коментира Свитолина в интервюто на корта.

Украинката успя да победи Иванович за първи път, като по този начин сложи край на серията от 7 последователни поражения от нея, 2 от които именно на „Ролан Гарос”. В спор за място на четвъртфиналите Свитолина ще се изправи срещу победителката от двубоя Винъс Уилямс – Ализе Корне.

Поражението за Иванович по всяка вероятност ще й коства мястото в Топ 20, тъй като сръбкинята имаше да защитава полуфинал от миналата година.

За осминафиналите в Париж се класираха също Юлия Путинцева и Тимеа Бачински, които записаха чисти победи с по 2:0 сета съответно над Карин Кнап и Полин Пармантие.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини