Холандка пише история на Ролан Гарос



01-06-2016 14:18 | Любомир Тодоров

Непоставената Кики Бертенс се класира на четвъртфиналите на "Ролан Гарос" и по този начин за първи път в кариерата си 24-годишната холандка стигна до тази фаза на турнир от Големия шлем.

Тя победи със 7:6(4), 6:3 №15 в схемата Мадисън Кийс от Съединените щати. Бертенс сервираше за спечелване на първия сет при 5:4, но американката успя да върне пробива и да вкара частта в тайбрек. В него тенисистката от Ватеринген беше категорична.

Във втория 58-ата в света Кики направи ранен пробив и не позволи да бъде застигната. При 5:3 тя подаваше за победата и този път не сбърка, като направи 4 поредни печеливши удари, за да затвори двубоя.

Така Бертенс стана първата холандка на четвъртфинал в Париж след Манон Болехрааф през 1992 година, т.е. половин година след раждането на Кики.

Блондинката спечели много престижни победи на "Ролан Гарос". В първия кръг тя отстрани третата Ангелик Кербер след 6:2, 3:6, 6:3, а после прегази и Камила Джорджи с 6:4, 6:1. В миналия кръг Бертенс изигра епичен мач срещу №29 Дария Касаткина и надделя с 6:2, 3:6, 10:8.

На четвъртфиналите една от героините на "оранжевите" за "Фед къп" очаква осмата Тимеа Бачински от Швейцария. Двете са играли само веднъж - през 2014 година на US Oepn когато Бачински печели след загубен първи сет и отказване на холандката.

Две победи делят Кики от това да изравни постижението на сънародника си Мартин Феркерк, който сензационно стигна до финала в Париж през 2003 година, където отстъпи на Хуан-Карлос Фереро от Испания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини