Серина на 27-и финал в Големия шлем



03-06-2016 16:04 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Серина Уилямс ще защитава титлата си на "Ролан Гарос", след като достигна до 27-ия си финал в турнирите от Големия шлем.

Американката надделя над непоставената Кики Бертенс от Холандия със 7:6(7), 6:4 в оспорван двубой и ще се изправи в събота в спора за трофея срещу Гарбине Мугуруса от Испания.

Още в първия гейм 24-годишната тенисистка от Ватеринген стигна до точка за пробив и успя без игра, след като Серина направи двойна грешка. В петия Бертенс пропиля лековато три брейкпойнта. В деветия гейм Кики стигна до сетбол, но го пропусна. При 5:4 тя сервираше за спечелване на частта, но Уилямс върна пробива. В последвалия тайбрек проблемите на холандката от получената вчера контузия в левия прасец се увеличиха. От 5:2 за американката се стигна до 5:5 точки. После Серина стигна до сетбол, но го пропусна. После пък Бертенс стигна до точка за спечелване на частта при 7:6, но също не успя. При втория шанс Уилямс затвори сета с излизане на мрежата. Частта продължи 55 минути.

В следващия сет Кики проби на нула за 2:0 и показа, че не се е отказала от борбата. Но Серина хладнокръвно го върна тутакси. След това световната номер едно направи пробив и за 4:3. В деветия гейм Уилямс имаше три мачбола при сервис на съперничката, но Бертенс ги отрази и спечели подаването си. Американката беше на началния удар при 5:4. Тя се добра до нов мачбол след дълго разиграване и този път успя след форхенд в аут на холандката.

"Тежък мач, съпрничката играеше силно, първият сет беше много труден. Винаги съм щастлива, когато стигна до финал, надявам се публиката в Париж отново да ме подкрепя", каза на френски Серина в интервюто на корта.

Тя завърши мача с 37 печеливши удари (8 аса) и 31 непредизвикани грешки (2 двойни). Бертенс направи 17 уинъра и 19 грешки.

Уилямс е печелила титлите на "Ролан Гарос" през 2002, 2013, 2015 г. При успех в събота тя ще завоюва 22-а титла от Шлема.

Кики Бертенс прекъсна серията си от 12 поредни победи на клей и не успя да стане първата холандка на финал в Париж от 89 години след Киа Бауман.

Бертенс 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини