Анди Мъри обяви името на новия си треньор



20-12-2010 21:47 | Станко Димов

Световният номер 4 Анди Мъри потвърди, че ще продължи да работи в екип с бившата тенис звезда Алекс Кореча. Испанецът, който обяви оттеглянето си от тениса през 2005-та година, започна работа с Мъри през юли тази година, замествайки уволнения Майлс Маклагън.


Като фаворити за нов треньор на Мъри бяха спрягани някои от най-изявените специалисти, като Дарън Кейхил (бивш треньор на Андре Агаси), любимецът на Великобритания Тим Хенман и американецът Тод Мартин. Очакваше се новият човек в щаба на британеца да стане ясен до края на годината, но в крайна сметка Мъри реши да не прави сериозни промени, засега.


"След напрегнатия сезон си взех известно време за почивка и за работа във фитнеса. Искам да потвърдя, че в първата част от новата година ще работя с Алекс Кореча. Всички около мен са заети с графика ми за новяи сезон и подбора на турнирите, на които ще участвам", сподели Мъри.


Шотландецът потвърди, че в щаба му работата си ще продължи и неговият близък приятел Дани Валверду.


В момента Мъри се намира в Маями, където заедно с "новия си стар" екип се подготвя за началото на сезона и двубоите за "Хопмън къп". Турнирът за смесени двойки започва в началото на януари и ще послужи за генерална репетиция на Мъри преди Australian Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини