Рафа сияе: Светът спечели от мачовете ни с Фед



23-12-2010 13:10 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал е на седмото небе след двата демонстративни двубоя, които изигра срещу вечния си съперник Роджър Федерер. Както е известно двамата най-добри тенисисти в света премериха сили в Цюрих и Мадрид, а спечелените средства ще отидат за фондациите на двамата. Федерер разкри, че неговата фондация ще спонсорира децата в Африка, докато тази на Рафа ще помогне на местните малчугани.


"Вече се чувствам като част от реалния живот, сякаш направих контакт с него. Мога да ви уверя, че всичко което се случи през последните две вечери ме кара да се чувствам удовлетворен. Нашата цел бе да предоставим шанс на децата, които имат различен живот, които имат нужда от помощ", сподели през сълзи най-добрият испански тенисист.


"Най-важният резултат от двата мача с Роджър бе, че спечелихме много спонсори и рекламодатели. Милион благодарности към всички, които станаха част от това събитие. Кой спечели? Светът спечели от нашите мачове. Аз и Роджър сме атлети, дадохме всичко от себе си, за да зарадваме хората и мисля, че успяхме", коментира Рафа.


"Показахме пътя, какво трябва да се прави. Ще бъде голяма грешка, ако всички си легнем тази вечер с мисълта, че вече сме дали всичко от себе си. Не, нашите мачове ще помогнат на много деца, но не на всички. Трябва да има повече подобни инициативи", категоричен е Надал.


Испанецът не назова конкретен мач срещу Федерер, който никога няма да забрави. "Не, не мога да кажа някой мач. Всеки сблъсък с Роджър за мен е специален. В повечето от двубоите ни сме били номер 1 и 2 в света, без значение кой е на върха, така че винаги е било напрегнато. Лично аз винаги съм се наслаждавал, когато изляза срещу Федерер", каза още Рафа.


"Искам да благодаря на Роджър, че точно той бе и тази нощ от другата страна на мрежата. Това означава много не само за мен, но и за цяла Испания. От мое име, на страната и на моята фондация изказвам благодартности към Федерер. Двубоите в Цюрих и Мадрид са като сбъдната мечта за мен. Дали ще го направим отново? Защо не? С Федерер поддържаме отлични отношения, а освен това фондациите и на двамата имат сходни идеи".


Рафа разкри как ще празнува и Коледа. "Ще си бъда в нас. Винаги съм обичал този празник. Моето семейство пресъздава магията на дядо Коледа. Илюзията за него е магична. Придава усещане за празник. Така, че Коледа ще бъде в нашия дом и тази година", призна Рафа.





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини