Сензация: Пуиг грабна златото в Рио



14-08-2016 01:44 | Любомир Тодоров

Немислимото до преди дни се случи! Непоставената Моника Пуиг от Пуерто Рико спечели златния медал в олимпийския тенис турнир. Така 22-годишната спортистка донесе на страната си, която всъщност има статута на територия на САЩ, първа титла от Игри в историята.

На финала 34-ата в света Моника надделя над втората в схемата Ангелик Кербер от Германия с 6:4, 4:6, 6:1 след повече от два часа игра на осветление на полупразния Централен стадион в Рио де Жанейро.

Финалът започна с разменени пробиви като първа успя германката от полски произход. Агресивната латиноамериканка отвърна веднага. Развръзката настъпи в заключителния, десети гейм. В него Пуиг поведе с 40:15 при сервис на съперничката и реализира още при първия си сетбол с печеливш удар от форхенд. Веднага след това Кербер поиска медицинска помощ заради проблеми в кръста.

Анджи отново проби в началото на втората част. Този път втората в света тенисистка от Бремен затвърди за 2:0 след два поредни аса. Живеещата във Флорида Пуиг преодоля стъписването си и върна брейка за 4:4. Кербер обаче отговори с нов пробив и след това сервираше за изравняване на сетовете. Тя пропиля четири сетбола (три от тях поредни при 40:0), преди да ликува при петата си възможност.

Пуерториканката проби за 2:0 в решителния сет. След това, макар и трудно, Пуиг затвърди. Серията на родената в Сан Хуан продължи с втори пробив за 4:0, който отчая германката. При 0:5 Кербер сервираше за оставане в мача. В следващия гейм Моника стигна до шампионска точка, но изкара ретура в аут. Ангелик взе най-сетне подаването си. Веднага след това латиноамериканката сервираше за златния медал. Тя губеше с 0:40, но стигна до втора и трета възможност за златния медал, които също не успя да материализира. При четвъртата точка Пуиг вдигна победоносно ръце, след като топката на германката излезе в аут.

Моника завърши с 54 уинъра и 33 непредизвикани грешки. Германката записа 31 уинъра и 25 грешки.

Кербер е първата германска медалистка на Олимпийски игри след Щефи Граф, която спечели титлата през 1988-а и взе сребро през 1992 година. Бронзът е за Петра Квитова от Чехия.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини