Цвети продължава след 11 поредни спечелени гейма



30-08-2016 00:57 | Любомир Тодоров

Цветана Пиронкова започна успешно 44-ото си поредно участие в основна схема на турнирите от Големия шлем. Серията на първата ракета на България започна през януари 2006 година с победата над Винъс Уилямс на Откритото първенство на Австралия.

В среща от първия кръг на US Open Цвети надигра участващата с"уайлд кард" Виржини Разано от Франция с 6:1, 6:2 след час 15 минути игра и записа първи успех в Шлема като омъжена.

Ветеранката от Дижон проби в първия гейм, но с това си остана. Пиронкова моментално направи рибрейк и влезе в серия, която продължи до края на сета, който спечели с 6:1 след 29 минути игра.

Цвети продължи да доминира на корт №7 в комплекса "Били Джийн Кинг". За по-малко от половин час тя стигна до 5:0. След това сервираше за успеха. Но леко разсейване на българката позволи на 33-годишната Разано да направи пробив и да прекъсне серията от 11 загубени гейма. След това французойката спаси два мачбола преди да успее да измъкне подаването си за първи път в срещата. После пловдивчанката беше безапелационна и взе подаването си на нула, за да сложи точка.

Така Цвети победи за втори път Разано в първи кръг на US Open след 2011 година, когато пловдивчанката спечели с 6:2, 6:3.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Пиронкова приключи срещата с 47 процента вкаран първи сервис и 78 процента спечелени точки при разиграването му. Цветана си осигури 70 точки за световната ранглиста, където е №71 тази седмица.

Във втория кръг българката очаква спечелилата двубоя между №13 в схемата на US Open Джоана Конта (Великобритания) и участващата с "уайлд кард" Бетани Матек-Сандс (САЩ).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини