Тото Грозданов: Младите трябва да тренират много



04-09-2016 14:12 | Tennis24.bg

Тихомир Грозданов спечели държавното първенство на открито, след като на финала в неделя победи с 3:0 сета Александър Лазаров. След последната точка в двубоя Тото призна, че далеч не е в оптимално физическо състояние, но въпреки това е успял да се пребори за отличието.

„Беше тежък мач, но се преборих за титлата. Това първенство беше емоционално за мен. Не съм влязъл в турнирен ритъм и ми е малко странно. Много съм щастлив, че победих. Финалът беше тежък, защото беше три от пет сета. Физически не съм много подготвен. Това ми беше единствената тревога, но се радвам, че успях.

Алекс Лазаров е едно от младите момчета, които играят добре. Прогресира в тениса и в ранглистата. Лятото го гледах на международните турнири, където игра доста добре. Въпрос на време е да си доусъвършенства играта и да върви напред.

Предстои ми да участвам на държавното отборно първенство за мъже, в още един турнир на ТК "Левски" по двойки и след това може би почивка. С Илия Кушев доста добре си пасваме на корта. Имаме идентична игра и опит. Щастлив съм, че играя с него в доста турнири. Всичко беше наред с първенството – времето хубаво, кортовете идеални. На младите състезатели бих казал да тренират много”, сподели шампионът Грозданов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини